Skip to content

SUP-yoga Upplev vattnets magiska kraft!

Att använda en SUP, stand up paddle board, som en flytande yogamatta ger en helt annan dimension till yogapraktiken än den traditionella yogan på land. I SUP-yoga måste små muskler i kroppen, som vi kanske inte använder i yoga på land, aktiveras, för att vi ska kunna hålla balansen.

I SUP-yogan kommer vi ju också i kontakt med vatten, som har en läkande kraft samtidigt som SUP-yoga gör oss lekfulla och glada.

Många upplever, så även jag, en ännu starkare känsla av lugn och närvaro, när vi yogar på vattnet och savasana, den avslutande positionen, att ligga ner och bara vara, är obeskrivbar, ger total hänförelse och förundran.

SUP-yogan är uppbyggd av dynamiska rörelser i lugn rytm, länkade till andningen ovanför vattenytan. Denna träningsform är utmärkt för att finna lugn och avslappning, samtidigt som den ger balans- och styrketräning. Vattnets konstanta rörelse hjälper dig att hitta fokus och närvaro samt skapar en förstärkt träningseffekt för balanssinnet.

SUP-klasserna utförs i mindre grupper och som nybörjare är det inga problem att deltaga. Du behöver varken ha erfarenhet av yoga eller SUP. Jag anpassar mig efter din nivå.

Jag erbjuder:

  • SUP-yoga
  • SUP-utflykter av olika slag med stop för t ex SUP-yoga och Skogsbad.
  • Mindful SUP-paddling
  • SUP-meditation
SUP-yoga

Foto: BOARD YOGA Sweden @stapaddla

SUP-yoga