Skip to content

Jordning

Jordning, alltså att jorda sig, innebär att man har direkt hudkontakt med Jorden, alltså att gå barfota på gräs, sand, jord och sten eller i vatten, precis som människan gjort i alla tider. Att bada i hav och sjöar är ett annat bra sätt att jorda sig. Havet är det allra bästa, för där finns mycket salter och mineraler.

Jorden under oss är en obegränsad källa till läkande energi, i form av fria elektroner. Detta är redan ett välkänt vetenskapligt faktum, men ändå något som de flesta av oss kanske inte känner till. Att vara jordad innebär att man har direkt kontakt med jorden och då ”absorberar” fria elektroner.

Människan är en bioelektrisk varelse, vilket betyder att vår kropp leder elektrisk ström, alltså att elektroner kan förflytta sig genom kroppen. Hela din kropp med sina celler och organ fungerar elektriskt. Vi mäter ju till exempel hjärnans elektriska aktivitet med EEG eller hjärtats med EKG.

Det sägs att, om du har regelbunden kontakt, återställer och stabiliserar elektronerna kroppens eget elektriska tillstånd. Våra kroppar verkar faktiskt vara konstruerade för att vara i direkt kontakt med jorden. Om den inte är det, kan det hända att dess fysiologiska processer inte fungerar som de ska, vilket i sin tur kan leda till olika typer av sjukdomar.

Jag erbjuder:

  • Barfotavandringar med olika tips på hur man kan göra för att jorda sig.
  • Skogsbad med inslag av jordning och barfotavandring
  • Föreläsningar om jordning
Jordning
Jordning